flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зміни до Порядку проведення іспитів на рівень володіння державною мовою

08 листопада 2023, 13:08

Постановою Кабінету Міністрів України від 27 жовтня 2023 року № 1126 «Про внесення змін до Порядку проведення іспитів на рівень володіння державною мовою», внесено зміни до Порядку проведення іспитів на рівень володіння державною мовою, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2021 року № 409.

 

Зміни стосуються:

 

- тривалості іспиту для осіб, які зобов’язані володіти державною мовою та застосовувати її під час виконання службових обов’язків, що не може перевищувати 60 хвилин (норма щодо тривалості іспиту для виконання службових обов'язків набуває чинності з 01 січня 2024 року);

- усної та письмової частини іспиту, які проходять з використанням засобів інформаційно-комунікаційної системи «Іспитова система для визначення рівня володіння державною мовою» у формі анонімного комп’ютерного онлайн-іспиту. Письмова частина передбачає виконання тестових завдань та завдань відкритого типу (написання тексту на визначену тему), а усна - монологічне висловлювання.

 

Отримати додаткову інформацію та консультацію можна на офіційному сайті Національної комісії зі стандартів державної мови за посиланням https://mova.gov.ua/ .

 

Прес-секретар