flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відновлення декларування

16 жовтня 2023, 16:27

Частиною 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» встановлено коло  осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування на яких поширюється дія цього Закону.

12 жовтня 2023 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану» яким відновлено  декларування.  

Відповідно до частини 1 статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» особи, зазначені у пункті 1, підпунктах «а», «в»-«ґ» пункту 2 частини першої статті 3 цього Закону, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства (далі - НАЗК), декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі - декларація), за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

Частиною 2-7 Розділу XIII Закону України «Про запобігання корупції»  установлено, що особи, які у 2022-2023 роках не подали декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, відповідно до статті 45 цього Закону, і кінцевий строк для подання яких настав до дня набрання чинності Законом України «Про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану», подають такі декларації не пізніше 31 січня 2024 року. Суб’єкти декларування, зазначені у частинах сьомій - чотирнадцятій статті 45 цього Закону, подають відповідні декларації у строки, встановлені частинами сьомою - чотирнадцятою статті 45 цього Закону, якщо відповідні декларації не було подано раніше.

Терміни подання декларацій наведені нижче у схемі (посилання на схему https://nazk.gov.ua/uk/novyny/vidnovlennya-deklaruvannya-yaki-deklaratsiyi-neobhidno-podaty/).

Відповідальність за порушення вимог фінансового контролю передбачена статтею 366-3 Кримінального кодексу України (неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування) та статтею 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог фінансового контролю).

Додатково повідомляємо, що роз’яснення стосовно декларування розміщені у Базі знань НАЗК за посиланням https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/. Отримати додаткову консультацію можна направивши офіційного листа на електронну пошту info@nazk.gov.ua або за телефоном контакт-центру (044) 200-06-94. Відповіді на найпоширеніші технічні питання роботи з Реєстром декларацій розміщені на сайті за посиланням https://wiki.nazk.gov.ua/category/tehnichna-dopomoga-v-roboti-z-reyestramy-nazk/.

 

Прес-секретар