flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

НАГАДУВАННЯ щодо подання декларації за 2023 рік

01 березня 2024, 15:13

Частиною 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» встановлено коло  осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування на яких поширюється дія цього Закону.

12 жовтня 2023 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану» яким відновлено  декларування.

З 1 січня до 31 березня 2024 року включно суб’єкти декларування (крім тих, які мають право на відтермінування) повинні подати щорічні декларації за 2023 звітний період.

Розділ II Порядку заповнення та подання  декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, затвердженим наказом Національного агентства з питань запобігання корупції від 23 липня 2021 року № 449/21 передбачає порядок подання декларацій.

При заповнені декларацій уважно перевіряйте вибраний вами вид декларацій.

Також повідомляємо, що відповідальність за порушення вимог фінансового контролю передбачена статтею 366-3 Кримінального кодексу України (неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування) та статтею 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог фінансового контролю).

Додатково повідомляємо, що роз’яснення стосовно декларування розміщені у  Базі знань НАЗК за посиланням https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/. Отримати додаткову консультацію можна направивши офіційного листа на електронну пошту info@nazk.gov.ua або за телефоном контакт-центру (044) 200-06-94. Відповіді на найпоширеніші технічні питання роботи з Реєстром декларацій розміщені на сайті за посиланням https://wiki.nazk.gov.ua/category/tehnichna-dopomoga-v-roboti-z-reyestramy-nazk/.

 

Прес-секретар